Укртелеком розпочав підключення абонентів до новозбудованої оптичної мережі в селах

Перші підключення у рамках проекту з розбудови оптики у 300 невеликих населених пунктів розпочато на півмісяця раніше запланованого терміну 

З липня Укртелеком розпочав підключення абонентів до швидкісного інтернету в рамках реалізації проекту з розбудови оптичної мережі за технологією GPON. На першому етапі роботи з будівництва оптики ведуться у 16 областях: Запорізькій, Волинській, Івано-Франківській, Рівненській, Хмельницькій, Чернівецькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Полтавській, Сумській, Харківській, Вінницькій, Житомирській, Черкаській, Чернігівській, де уже прокладено 40% мережі, а це понад 220 кілометрів. До кінця липня планується побудувати майже 600 км оптики загалом.
Завдяки цьому, тисячі мешканців 65 населених пунктів отримуватимуть інтернет на швидкості до 200 Мбіт/с та матимуть змогу користуватися додатковими телекомпослугами, зокрема інтернет-телефонією та інтерактивним телебаченням. До речі, у 26 селах досі не було інтернету. 
Загалом, цей масштабний проект передбачає будівництво понад 3,5 тисяч кілометрів волоконно-оптичних ліній, у результаті чого широкосмугові мережі доступу охоплять оселі в майже 300 невеликих містах та селах. Реалізовує його Укртелеком спільно із словенською телекомунікаційною компанією «Іскрател». 
Джерело: http://www.ukrtelecom.ua