Стартував пілотний освітній курс Інтернету речей від Vodafone

У Державному університеті телекомунікацій стартував пілотний освітній курс з Інтернету речей (Internet of Things, IoT), який було створено спільно з Vodafone.

 Освітня програма розрахована на студентів четвертих курсів усіх факультетів вузу і покликана навчити роботі з сучасними електронними IoT пристроями та мережами.

Курс спирається на практичні кейси Vodafone по проектуванню, розгортанню та керуванню мереж Інтернету речей. Суттєва частина програми присвячена кібербезпеці та менеджменту проектів.

 Вже сьогодні 25 студентів отримають доступ до хмарних потужностей Vodafone Cloud і будуть вдосконалювати навички на новеньких компьютерах та наборах Arduino. 

Кращі студенти пройдуть стажування у Vodafone, де візьмуть участь в розробці та впровадженні перших IoT-проектів в Україні.

  Internet of Thing (Інтернет речей) - концепція мережі, що складається з взаємопов'язаних фізичних пристроїв, що мають вбудовані датчики, а також програмне забезпечення, що дозволяє здійснювати передачу і обмін даними між фізичним світом і комп'ютерними системами за допомогою використання стандартних протоколів зв'язку. Технологія сертифікована і стандартизована GSMA в липні 2016 року і успішно запущена Vodafone Group в декількох країнах.

 Найбільш популярними напрямками розвитку інтернета речей на сьогодні є: smart міста, розумні будинки, промисловість, аграрний сектор, тощо.

Джерело: Vodafone.ua