Команда з Держспецзв’язку перемогла у NATO TIDE Hackathon 2021

Команду «KRAB» з Державного науково-дослідного інституту технологій кібербезпеки та захисту інформації обрано переможцем хакатону.

Також команда посіла перше місце у медичному завданні TIDE Hackathon.

Команда з Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації КПУ імені І. Сікорського представила сучасне технологічне рішення Unified logging system with integrated blockchain technology (Уніфікована система протоколювання з інтегрованою технологією блокчейн). Така система дозволяє зберігати всі типи протоколів інформаційних систем у захищеному сховищі під час виконання як локальних, так і багатонаціональних місій, з прив’язкою до єдиної часової шкали та місця події, що є основою для подальшого аналізу дій після закінчення місії, розслідування інцидентів та оцінки ефективності.

Усього в змаганнях брали участь 9 команд з 6 країн-учасниць НАТО (США, Естонія, Польща, ФРН, Турція, Великобританія) та 6 команд з України.

Держспецзв’язку представляли три команди з Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації, Державного науково-дослідного інституту технологій кібербезпеки та захисту інформації, а також Державного центру кіберзахисту.

NATO TIDE Hackathon проводиться двічі на рік. Ідеї, що виходять із хакатонів з часом дозрівають, проходять тестування та перевіряються на серії щорічних, багатонаціональних навчань НАТО та країн-партнерів з відпрацювання взаємосумісності, проведення випробувань нових технологій телекомунікацій, кіберзахисту та інших технічних рішень і відповідних операційних сценаріїв їх бойового застосування.

Джерело: https://cip.gov.ua/